Pár slov na úvod

"Ne každý je ochotný držet diety, ale jíst a hlavně žít zdravě by měl každý. Přeci jen, děláte něco pro sebe a objevíte spoustu nových chutí, nápadů, receptů a potravin. Ke zdravému životnímu stylu patří i cvičení, kterým si pomáháte k delšímu životu a hlavně k tomu, abyste se cítili skvěle! Tak proč to nezkusit! :)"

pátek 20. září 2013

Jídelníček - 20.9.13 - arašídovomedová granola a čokoládovokokosovágranola s brusinkami

Sice jím zdravě už nějaký pátek a chodím cvičit, ale stále jsem si nenašla 'tu vlnu', na které mám být. Pořád mě občas přepadají chutě, kdy dělám nálety na (řekly byste lednici, ale to je omyl) náš 'kouzelný šuplík' s müsli, sušeným ovocem a oříšky. Nevím čím to je, ale vím, že mě to pomalu přestává bavit. Váhu bych sice snížit ještě chtěla, ale říkám si, že člověk může být spokojený i s pár kily navíc. Jde o to mít ráda samu sebe! Já jsem spokojená, když jsem najedená. Nemyslím tím přejedená, to ne. Příjemný pocit nasycení, bez toho aniž bych (přesně jako teď) jedla jogurt s müsli a jablkem. Pokud máte chuť na něco osvěžujícího, jako je ovoce, tak se nic neděje. Jíst po večeři ovesný vločky? To už zas tak skvělý není. Zkrátka už bych konečně chtěla najít kolik jídla potřebuji a kdy. Jak vyvážit perfektně sacharidy, bílkoviny a tuky. Přesně tak, abych se cítila spokojeně a neměla neustálou potřebu něco uzobávat! :)
A co vy, víte přesně co, kdy a jak vaše tělo potřebuje? :)


Mimochodem chtěla jsem se s vámi podělit o tom, jak jsem odpoledne dělala (opět) domácí granolu. Bohužel jsem se rozepsala o úplně něčem jiném. Takže dělala jsem tradiční čokoládovou, tentokráte se sušenými brusinkami a kokosem. Druhá a ta je vážně VÝBORNÁ!!!! je s arašídovým máslem a medem! To je ta, které jsem teď snědla 3 lžíce! Pšt! :)



Snídaně
jahodová ovesná kaše (po dlouhé době instantní emco) s jogurtem, jablko


Svačina
bílý jogurt s kiwi a kešu oříšky


Oběd
quinoa s rajčaty, špenátem, avokádem a cottage sýrem


Svačina
cottage sýr s houstičkou (suchar) a zeleninou


Večeře
dýňová polévka s tvarohem a piniovými ořechy, jablko



Večeře 2
bílý jogurt, jablko, arašídová granola (+ 3 lžíce)











2 komentáře:

  1. arašídovomedová? :) mňam, máš to krásný

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Míšo, pěkný blog! Ráda bych Ti nabídla možnost spolupráce. Pokud máš zájem, napiš mi prosím na janeckovaromana@seznam.cz Tvojí e-mailovou adresu, na kterou Ti můžu zaslat více informací. Díky! Romana

    OdpovědětVymazat