Pár slov na úvod

"Ne každý je ochotný držet diety, ale jíst a hlavně žít zdravě by měl každý. Přeci jen, děláte něco pro sebe a objevíte spoustu nových chutí, nápadů, receptů a potravin. Ke zdravému životnímu stylu patří i cvičení, kterým si pomáháte k delšímu životu a hlavně k tomu, abyste se cítili skvěle! Tak proč to nezkusit! :)"

neděle 18. srpna 2013

Jídelníček - 18.813 a recept na švestkový koláč z ovesných vloček ajogurtu

Už ty borůvky ani nechci vidět! (a to nemluvím o ostružinách) Je mi špatně, jak je pořád chodím ujídat! Dneska se přiznávám rovnou, že jsem nic nedělala, jenom se válela a žrala cpala se. Proto se vás chci zeptat jestli také máte dny, kdy se vám nechce nic dělat a i když jste najedení přežraní pořád něco zobete a jíte. Ani k menšímu domácímu cvičení jsem se nedostala.
Kamarádka se vrátila z dovolená a přivezla mi borůvky (už se pomalu začínám bát abych nezmodrala) a brusinky! Mám v plánu z nich upéct nějakou buchtu nebo koláč, ale jelikož jsem je nikdy neměla čerstvé, tak se ptám - znáte nějaké dobré recepty, kde využít brusinky? :)

Recept na švestkový koláč z ovesných vloček a jogurtu

Ingredience: šálek drcených vloček, šálek celých ovesných vloček, půl šálku celozrnné mouky, 2 vejce, kypřící prášek, 300g bílého jogurtu, švestky  (+ pokud máte raději sladší přidejte třeba med nebo cukr)

Postup: Vše smíchejte dohromady (krom švestek) a těsto vlijte do formy na koláč. Navrch naskládejte švestky a dejte péct na 180°. Pečte do zlatova, což je asi 30 minut. :)


Snídaně
kousek koláče s tvarohem, borůvky


Svačina
bílý jogurt, ostružiny, meloun


Oběd
kuřecí prso na tymiánu, brambory, zeleninový salát (rajčata, okurka) s balkánských sýrem, meloun



Svačina
mrkvová limonáda, flapjack (mango, banán), kousíček drobenkového koláče s borůvkami 



Večeře
toasty (suchary) s tvarohem, meloun + hrst borůvek


Večeře 2
 kousek švestkovho koláče (opravdu malinkej!), meloun









1 komentář: