Pár slov na úvod

"Ne každý je ochotný držet diety, ale jíst a hlavně žít zdravě by měl každý. Přeci jen, děláte něco pro sebe a objevíte spoustu nových chutí, nápadů, receptů a potravin. Ke zdravému životnímu stylu patří i cvičení, kterým si pomáháte k delšímu životu a hlavně k tomu, abyste se cítili skvěle! Tak proč to nezkusit! :)"

úterý 13. srpna 2013

Jídelníček - 13.8.13 a pár slov o jídle mimo domov

Dnes jsem opět přišla domů unavená, že vypadám jak hadrová 'panenka' - ležím u počítače, koukám na prostřeno a s nacpaným břichem přemýšlím o tom, zda půjdu spát hned a nebo až za pár hodin.
Dnes jsem se chtěla dostat k tématu 'jídlo mimo domov'. Řekla bych, že toto téma se dá rozdělit, protože buď máte možnost vzít si s sebou jídlo a nebo ji prostě nemáte. Nedávno jsem na internetu narazila (vlastně spíše dávno) na článek o svačinách a obědech ve škole a nebo v práci. Ve škole je většina z nás odkázána na školní jídelnu, kde máme na výběr maximálně ze 2 jídle. U nás většinou to bývá tak, že jedno je sladké (a já sladké obědy nesnáším) a druhé slané. Tady je zbytečné dělat scény typu 'ne nebudu jíst knedlík' a nebo 'nesmím tu porci sníst celou'. V práci je oběd už lepší, pokud máte mikrovlnku můžete si oběd přinést z domova. Já osobně, i když mám práci jen na dva týdny si obědy nenosím, protože přijdu domů večer a jsem ráda, že vařit nemusím. Taky už teď jsem vtipná, když si do práce sebou nosím (číslo je z dneška) 5 krabiček. Máte tu taky možnost vybrat si z více jídel, ať už v jídelně, restauraci, fastfoodu (například salát v McDonalds je výborný). Svačiny si asi nosíme z domova všichni, tady je už snadné připravit si do krabičky trochu zeleniny nebo ovoce a do tašky hodil jogurt, oříšky nebo cottage sýr. 
Pak je tu však nemožnost vzít si jídlo s sebou. Vážně jsem nevěděla jak to jinak napsat :D To bych řekla, že je čas dovolené, nebo třeba přespání u kamarádky. O dovolené už tady článek byl, ve kterém jsem psala, že tam se dieta nedrží, tam si člověk užívá každé sousto. Co se třeba toho přespání týče, taky se nic neděje, to už byste museli být vážně moc závislí na dietě. Zbytečné. I ostatní lidi mají v lednici normální a výborné jídlo, nebojte! :)

Snídaně
pohanková kaše s kokose, skořicí, mandlovými lupínky a jahodami


Svačina
tvaroh s jogurtem a zeleným jablkem


Oběd
kuřecí plátek s brambory, mrkvový salát


Svačina
cottage sýr se slunečnicovými semínky, zelenina, rýžový chlebíček


Večeře
bílková omeleta se špenátem, jahodami, cottage sýrem, zelenina, toasty (suchary) s lučinou





1 komentář:

  1. Já si teď nosím do práce jídlo, ale díkybohu, že mi ho dělá mamka.. Jinak bych se asi zbláznila, vařit si jídlo večer na další den.. Já ho potřebuju jíst hned, když vařím! :D

    http://bezlepkovebrno.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat