Tentokráte vás překvapím tím, že se nejedná o snídaňové variace (,které však budou mít pokračování nebojte), ale o obědy. Když chodím do školy tak jsem odkázaná na obědy ve škole, což není ani chutné a mnohdy ani zdravé. Přeci jen těstovinový salát ve škole znamená hromada těstovin obalených v majonéze a aby se neřeklo tak se tam dá sem tam najít kus papriky. Někdy však máme dokonce těstovinový salát s tuňákem, ale to je bohužel ten samý salát dochucený lžičkou tuňáka z konzervy. Jako příloha je k těmto salátům samozřejmě bílá houska, takže žádný zdravý zázrak to není.
Já osobně v létě jím méně, tedy když jsou ty nesnesitelná vedra. Sním něco jen protože vím, že musím. Teď to naštěstí není tak hrozné a jíst se dá. Mé prázdninové představy byly plné vaření, pečení a různého kuchtění. Místo toho vstanu pozdě dopoledne a po malinké snídani se mi vážně nechce nic dělat. Z toho vyplývá salátový oběd doplněný o cottage sýr nebo o nějakou jinou bílkovinu. Není to tak vždy, jen když jsem vááážně hooodně líná.
Kuřecí prso s kuskusem a zeleninovým salátem. Recept netřeba zmiňovat. Lehké rychlé a chutné.
Takovým malým zpestřením byl oběd v čínské restauraci, kde jsem si dala svou oblíbenou grilovanou rýži s kuřecím masem. Miluji ji právě v této restauraci v pražském Palladiu. Tady do ní dávají zázvor a najdete tu i více zeleniny než obvykle.
Tady je jeden z těch línějších obědů. Jeden odtučněný cottage sýr s knackebrotem s rajčatovou příchutí, který je mimochodem výborný a k tomu všemu zeleninový salát. Salát je taková rychlovka s polníčkem, rajčaty, mungem a olivovým olejem.
Mmmm kuřecí restovaná prsa s bramborovou kaší. K tomu dušená zelenina!
Nakonec sem přidávám další líný oběd. Opět salát tentokrát s rukolou, rajčaty,mozzarelou, mungem a olivovým olejem. K tomu acidofilní mléko.
Žádné komentáře:
Okomentovat